petek, 27. marec 2009

Primorska (Y).

V sredo smo se odpravili na Primorsko, na ekskurzijo. Bilo je zanimivo in ne :D. 

Najprej smo se peljali nevem kulk ur, umes smo se tudi enkrat ustavili, kjer so šli profesorji na kavico. Nato smo si najprej šli ogledat Hrastovlje, tam je neka cerkev, ki ima notri ohranjene freske, okrog pa kao neko zanimivo obzidje. 
Potem smo odšli naprej, na naš avtobus pa se je prisedla tudi naša profesorica za geografijo Cvetka. Na vsake 3 km je vprašala kakšna je pa tukaj razlika v rastju, kukr je bla pred 3 km. In tako smo ob poslušanju Cvetke končno prispeli v Luko Koper, kjer smo poslušali vodiča in se vozili po celi Luki z avtobusom. Vodič je biu precej čuden, kr nekej je nakladov in govoril stvari, ki so bile smešne le njemu samemu. 
In že smo odhiteli v Piran, kjer smo imeli prosti celi 2 uri. Prosto smo imel pa predvsem zaradi tega, ker naj bi šli nekaj pojest. Najprej smo se jaz in moji sošolci sprehodili po Piranu, šele nato pa smo začeli iskati Picerijo ali nekaj temu podobnega. Ja in našli smo neko gostilno, kjer sicer niso imeli pice, ampak to niti ni tako pomembno.
Naša zadnja postaja pa je bila jama Vilenica, nekateri pa so šli v vojaški muzej. 
Skoraj vso pot nazaj domov pa smo poslušali Radio Slon in Sadež. Precej stvari je kar precej smešnih. Kdor ni še nikoli to poslušal, bom tukaj dva linka samo za vzorec prilepil.

Ni komentarjev: