nedelja, 23. november 2008

Okraševanje.

Z zimo pa se bliža tud mesec December. Decembra se use neki okrašuje, eni okrašujejo smrekce, drugi hiše, tretji šole...

Tako moramo tudi mi letos pri pouku likovne umetnosti okraševati šolo. Profesorca nam je razdelila neke liste in nam povedala kaj mormo delat, usak naj bi naredu 2 izdelka, ker pa  ni nobeden naredu u šoli moramo to storiti doma, med vikendom. In tku sm ceu vikend zaposlen s tem da morm nardit 2 izdelka, ki bota polepšala našo šolo faak oof :D. 

Tku nekaku pa zgleda končn izdelek, use skupej zgleda zelo preprosto ampak u resnici sploh ni. Če bi gdu rad polepšou svojo sobo, sm vam natipkou še recept: 

Potrebujemo:
  • Okrogel venček iz stiroporja
  • Zelen krep paper
  • Modelček za smrekco
  • 2 Šeleshamerja
  • Šivanko, škarje                                                                                                  
Recept:
Najprej ovijemo beu venček iz stiroporja z zelenim krep paperjem in pripnemo z bucikami, potem na šeleshamer narišemo 8 smrekc. Nato smrekce izrežemo s škarjami in usako razrečemo na pou, eno od zgornega dela do polovice, drugo pa od spodnjega dela pa do polovice, zato da jih damo pol lahku skupej in lepš zgleda. Potem uzamemo šivanko in laks, laks na eni strani zavežemo in šivanko u zgornjem delu potisnemo skozi smrekco in nato tudi skozi zelen venček, tako da ovalni del gleda dol in se unga ploščatega ne vidi. Nam je rekla profesorca da more bit laks en meter od venčka gor tku da se tistu pol lahku na strop obes in od venčka do smrekc naj bi bilo 10-15 cm, mere lahko tud spremenite. 
Tu bi blu tu, če komu kej ni jasnu lahk upraša xD.

8 komentarjev:

Lenko pravi ...

Ti si smešn. :D

Kokr berm tale blog.. xD

balkanecx pravi ...

mal si pa res smešn ja

ameLca.^^ pravi ...

Lol. Ja Simon je res mau hecn. Hh.

Anja pravi ...

Splošno znano, ne Simon? :) Ti si pojava x]

mj pravi ...

Hahahaha. Ma jebale te smrekce. Js bunkice na kaktuse obesm pa je.

Simon pravi ...

Hahaha

Tina. pravi ...

k ni december . Ne December.

Me pravi ...

jaaooo.. ka tu vi usi okrašujete sobe??? d se vm daa ...
ja simon. ka pa ti vlečš? XDXDXD